Historia

 

Kylätalo Messulan omistaa Tanhuan kyläseura ry ja Metsästysseura erähukat ry puoliksi. Seurat pitävät taloa yllä yhteisellä toiminnalla. Monien tapahtumien tuotto annetaan lyhentämättömänä Messulan ylläpitoon.

Kylätalo sai alkunsa ajatuksesta, että tarvitaan yhteinen kokoontumistila keskeiselle paikalle jonne kaikkien olisi helppo tulla. Vuonna 1993 alkoi pohjapiirrustuksien suunnittelu ja niiden valmistuttua alkoi puiden kaataminen ja parkkaus. Messulan tontti ostettiin uittoyhdistykseltä ja tontti on historiallinen sillä siinä paikalla on 1700-1800 luvun vaihteessa asuneet ensimmäiset tanhualaiset.

Hirret taloon sorvattiin paikan päällä ja taloa tehtiin sitä mukaa kun hirsiä valmistui. Tanhualaisten suureen voimannäyttöön tarvittiin 9700 talkootuntia ja 550 konetyötuntia. Rakennushirttä tarvittiin 3250m. Talo valmistui v.1995 ja siitä päivästä lähtien Messula on ollut kovassa käytössä. Talo käsittää suuren salin näyttämöineen, tilavan aulan ja nykyaikaisen keittiön ja yläkerran kokoustilan.